Отидете към основна версия

9 175 23

Nokia 3310 стана на 20 години

  • nokia-
  • 3310

Един от най-прочутите мобилни телефони в историята навърши 20 години. Android Authority припомня някои любопитни факти за Nokia 3310, която се отдавна се е превърнала в нарицателно за функционалност и здравина.

Nokia е финландска марка, но 3310 е разработен в Дания. Освен в родината си моделът се произвежда и в Унгария. Съществуват няколко модификации, включително с възможност за разглеждане на WAP-уебстраници, анимирани скрийнсейвъри и разширен списък с контакти.

С излизането на Nokia 3310 става много популярно общуването с SMS-и. Собствениците на телефона могат да разменят помежду си текстови съобщения с дължина до 459 символа.

До навлизането на смартфоните остават много години, но 3310 разполага с някои функции от бъдещето. Услугата FriendsTalk, например, позволява провеждането на чатове за общуване в реално време.

Най-известната Nokia се продава с четири предварително инсталирани игри, сред които Snake II. Предлагат се още Space Impact, Bantumi и Pairs II. "Змията" и досега остава една от най-популярните игри, а съвременните "нокии" я получават в осъвременен вид.

Днес може да се променя екранната картинка на всеки смартфон и да се купи уникален калъф. За Nokia 3310 е достъпна системата Xpress-On, която позволява на собственика да променя капачетата на устройството по собствен вкус.

Финландия избира човече в сауна, металист и телефон Nokia за свои национални емоджита. На езика емоджи Nokia 3310 се нарича unbreakable ("неразрушим").

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини