Отидете към основна версия

8 313 20

Нов таен бутон за "ябълковите" смартфони

  • iphone-
  • back tap-
  • бутон-
  • функции-
  • смартфони

Вълнението около пускането на новите модели смартфони на Apple отвлече вниманието от изключителната иновация в iOS14, която според експерти размива границата между хардуер и софтуер.

Въвеждането на новата функция Back Tap превръща целия гръб на iPhone в един голям бутон. Отсега нататък гърбът на iPhone, работещ с iOS14, се превръща в гигантски бутон, чувствителен на допир, който ви позволява с двойно или тройно натискане да задействате определени функции на вашия смартфон.

Функцията Back Tap се активира в менюто за настройки на Apple Accessibility (Settings → Accessibility → Touch → Back Tap). Основната цел на Back Tap е да разшири възможностите на потребителя при работа с устройството.

Сред опциите, които са достъпни чрез щракване върху задния панел, когато е активирана функцията Back Tap, могат да се разграничат: превключване между приложения, достъп до менюто за известия и контролния център, функцията за превъртане на интернет страниците, извикване на Siri и заснемане на екрана.

Използването на Back Tap също ще позволи достъп до менюто за бързи команди, което значително ще опрости потребителското изживяване.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 22 гласа.

Свързани новини