Отидете към основна версия

3 729 13

Aston Martin ще продължи да продава коли с ДВГ въпреки забраните

  • aston martin-
  • двигател с вътрешно горене

Aston Martin вярва в бъдещето на автомобилите с двигатели с вътрешно горене и няма да се откаже от тях дори след 2030 г., когато продажбите им във Великобритания ще бъдат забранени. Това обяви пред Autocar един от най-големите акционери в компанията Лоурънс Строл.

Според канадския милиардер, който притежава една четвърт от акциите на Aston Martin, след десетилетие поне 5% от продаваните по света коли ще продължат да бъдат с ДВГ. Британската марка очевидно ще трябва да търси други пазари, където да пласира бензиновите си модели.

Строл разкрива и интересни подробности за бъдещите двигатели на Aston Martin. В рамките на партньорството си с Mercedes-Benz компанията ще получава не просто готови мотори от AMG, а модифицирани според конкретните нужди агрегати.

Mercedes-AMG ще помага на Aston Martin и с електрифицирането на моделната гама. Немците ще доставят електромотори и други компоненти за хибридите и изцяло електрическите автомобили на британската марка. Първият бензин-електрически Aston Martin ще се появи през 2023 г., а първият електромобил - през 2026 г.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.

Свързани новини