Отидете към основна версия

8 996 42

Американците харчат все повече бензин заради големите джипове и пикапи

  • сащ-
  • автомобили-
  • разход на гориво

Въпреки електрификацията, статистиката показва увеличение на средния разход на гориво в САЩ

Противно на усилията на автомобилните производители, американците все повече избират големи и "ненаситни" модели пред хибриди и електромобили. Това показва едно от последните проучвания по темата.

Докато автомобилните производители инвестират милиарди в подобрения на силовите агрегати, за да намалят вредните им емисии, повечето американци избират SUV-та и пикапи с висока консумация на гориво за нови автомобили, които разбира се, са и по-малко екологични.

В резултат на това, според Automotive News, цитирайки доклад на Агенцията за опазване на околната среда на САЩ (USEPA), средният разход на гориво в Щатите през изминалата година. се е увеличил от 9.1 литра на 100 километра до 9.4 литра на 100 километра.

Експертите обвиняват за това потребителите, които вместо малки автомобили и хибриди все по-често избират големи и "ненаситни" автомобили с многолитрови двигатели. Например, повече от половината (56%)от продадените нови модели в САЩ са SUV-та и пикапи с различни размери.

Нещо повече, според USEPA средното тегло и мощност на новите превозни средства достигат рекордни нива. Например, в сравнение с 1971 г., капацитетът им е нараснал със 79 процента.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.

Свързани новини