Отидете към основна версия

2 738 20

Самоуправляващи се автомобили без хора в кабината започват тестове в Русия

  • безпилотни автомобили-
  • русия

Автомобилите без тестов инженер ще излязат на пътя през 2021 година

Снимка: Shutterstock

Правителството на Русия одобри набор от мерки за поетапно въвеждане в експлоатация на безпилотни превозни средства без присъствието на инженер-изпитател в кабината. Тестването по обществени пътища ще започне през 2021 г., съобщи Министерството на транспорта.

„Прилагането на мерките ще позволи в периода от 2021 до 2024 г. да се създадат необходимите правни условия за въвеждането на високо автоматизирани превозни средства в транспортния комплекс. Предпоставка е гарантирането на безопасността на участниците в движението и спазването на установените правила и разпоредби “, се казва в съобщението.

Министерството на транспорта поясни, че при подготовката са взети предвид позициите на изпълнителните власти, както и на експертни асоциации (Асоциация за дигитален транспорт и логистика, Руски съюз на автозастрахователите) и организации, включително КамАЗ, Сбербанк, ГАЗ Груп и Газпром нефт .

Тестовете на безпилотни апарати без инженер в кабината на обществени пътища ще се проведат в отделни региони на Руската федерация, за където ще бъде издадено съответното разрешение. Към днешна дата такова движение е разрешено в Русия само в затворени тестови зони.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини