Отидете към основна версия

2 604 12

Android e популярна благодарение на бедните

  • android-
  • google-
  • samsung

Операционната система Android е популярна само и единствено благодарение на огромното количество нискобюджетни смартфони, а не защото тя е най-добрата. Това е твърдение на редактора на Gizmodo Сам Бидъл. Журналистът отбелязва още, че удивителният успех на операционната система Android, която заема 75% от пазара, е станал възможен не благодарение на топ модели смартфони като Galaxy S II и Galaxy S III, а заради множеството евтини смартфони, които бълват Samsung, ZTE, LG и т.н.

В своята обширна статия Сам Бидъл показва един куп социологически изследвания, въз основа на които прави извода, че т.нар. средна класа много по-често избира Android-смартфон, а не iPhone. Още нещо интересно от изследванията на Бидъл е свързано с факта, че почти половината от устройствата с операционна система от Google са продадени в гъстонаселените райони на Китай и Индия, където преобладават потребители с ниски доходи доходи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Vertu минава на Android

    Японският Blog of Mobile публикува снимки на нов модел на Vertu с Android, с което потвърди слуховете, че елитната марка готви смяна на операционна ...
    31.01.2013
    1 859
    0