Last news in Fakti

24 Януари, 2013 11:20 2 568 12

Android e популярна благодарение на бедните

  • android-
  • google-
  • samsung

Операционната система Android е популярна само и единствено благодарение на огромното количество нискобюджетни смартфони, а не защото тя е най-добрата. Това е твърдение на редактора на Gizmodo Сам Бидъл. Журналистът отбелязва още, че удивителният успех на операционната система Android, която заема 75% от пазара, е станал възможен не благодарение на топ модели смартфони като Galaxy S II и Galaxy S III, а заради множеството евтини смартфони, които бълват Samsung, ZTE, LG и т.н.

В своята обширна статия Сам Бидъл показва един куп социологически изследвания, въз основа на които прави извода, че т.нар. средна класа много по-често избира Android-смартфон, а не iPhone. Още нещо интересно от изследванията на Бидъл е свързано с факта, че почти половината от устройствата с операционна система от Google са продадени в гъстонаселените райони на Китай и Индия, където преобладават потребители с ниски доходи доходи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Богат

    1 0 Отговор
    Злобата граници няма!
  • 2 Коко

    1 0 Отговор
    Хаха.
    Гроздето им е кисело май ;)
  • 3 ХХХ

    1 0 Отговор
    Пълни глупости. На този, ако не са му платили, пък на.
  • 4 nikito_blend

    1 0 Отговор
    От ябълката са му бутнали доста кинти.
  • 5 nikito_blend

    0 1 Отговор
    Тук статията е доста съкратена и дава вид че журналиста е пристрастен. Но ако прочетете цялата статия можеби ще се съгласите с мнението му.
    http://gizmodo.com/5977625/android-is-popular-because-its-cheap-not-because-its-good?tag=phones
  • 6 Hristo

    1 0 Отговор
    Нима няма скъпи, луксозни устройства с андроид? Според мен Андроид не е най-популярната ос заради бедните, а е най-популярната ос заради комерсиланите!
  • 7 конти

    0 1 Отговор
    Dosta e vqrno androida si e tragediq.Ako parite ne sa problem vseki bi si vzel iPhone ,no kolko ot bulgarite imat po 1200-... lv da otdelqt za telefon.Inache pone pokrai iOS ,s opitite da go kopira android stava po-dobar

    Коментиран от #9

  • 8 Mupo

    1 0 Отговор
    Е то в края на краищата на пазара остават не най - доброто ами това което е най - добро в съотношение с цената си. С това си мислене точно от Ейпъл се бяха докарали до фалит преди да върнат обратно Джобс. Можеш да продаваш нещо много по - скъпо от колкото струва само ако е толкова иновативно, че няма алтернатива. Като те настигнат другите или сваляш цената или вадиш друга иновация или загиваш. Няма да им е за първи път да паднат от високо на Макинтош. Дали ще се намери нов Стив да извади е интересно.
  • 9 Еминем Фен

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "конти":

    Зад Андроид седи Гугъл а зад ония плод Ябълка кой стой. Аппле си отива. Нито дизайн имат нито характеристики нито операционната им е добра и тя е л..но!!!! Update правят веднъж годишно при това без промени , за андройда правят Update на всеки месец с все повече иновации..
  • 10 аааа

    0 0 Отговор
    Популярна е защото е отворена
    Защото не ти продават 100 милиона пъти нещо, което се изработва еднократно
    Защото имаш контрол на това как работи
    Защото има безброй приложения
    Ей затова си отиват IosАа
  • 11 ios rules

    0 0 Отговор
    Аndroid е Боклук и никога няма да стъпи на малкия пръст на IOS
    IOS е направен умишлено така заради разбирачите дето много пипат там където не разбират и после олелееее не работи :D
    за апликациите аз съм съгласен да си ги плащам (това в крайна сметка е труда на хората)
  • 12 HTC

    0 0 Отговор
    Наистина има много бозави телефони с андроид, но РАБОТЯТ имат много функции.. Има и много красиви и модерни телефони с Андроид които имат много по - големи възможности от Айфон (IOS)..Защото хората имат избор от големина на екран,дизайн,цветове,корпус,марки.. А айфон е всяка година един и същ.. няма някакво страшно развитие..