Отидете към основна версия

10 751 15

Знаете ли защо iPad няма вграден калкулатор?

  • apple-
  • ipad-
  • калкулатор

Apple не предлага тази функция още от създаването на устройството

Снимка: Shutterstock

Ако притежавате iPad или някога сте се докосвали за повече време до такъв, то най-вероятно ви е направило впечатление, че устройството няма вграден калкулатор, като причината за това е доста интересна.

Още при създаването на първото поколение iPad и до днешни дни, таблетите на Apple не са снабдени с вграден калкулатор и трябва да изтеглите допълнителен такъв от App Store, ако желаете да правите някакви сметки на него.

Причината за това е че няколко дни преди официалната премиера на първия iPad, Стив Джобс вижда калкулатора на iPad, който е просто една уголемена версия на този използван при iPhone. Както можете да се досетите, това не се харесва на покойния Джобс и той дава време на разработчиците да направят ново приложение или iPad ще бъде пуснат на пазара без калкулатор.

Естествено това не се случва за няколко дни и устройството е представено пред широката публика без калкулатор. Дори и в днешни дни таблетите са продавани по този начин, като в скорошно интервю от Apple заявяват, че приложение ще бъде направено, едва когато от компанията се почувстват готови да направят такова.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 26 гласа.

Свързани новини

  • Apple Watch 7 ще предлага нов "ръбат" дизайн

    Oчаква се в следващите месеци от Apple да покажат ново поколение на своя смарт часовник, като слухове подсказват, че той ще бъде с изцяло нов дизайн в ...
    19.05.2021
    2 858
    6