Отидете към основна версия

18 578 35

Знаете ли защо устройствата на Apple пристигат със стикери?

  • apple-
  • iphone-
  • ipad-
  • стикер

Каква е целта на лепящите се „ябълки“ в кутиите на iPhone, iPad и други

Снимки: Shutterstock

Ако някога сте разопаковали ново устройство на Apple, то най-вероятно ви е направило впечатление, че освен всичко в комплекта, колкото и по-малък да става той с годините, там може да намерите и стикер с логото на марката. Ако някога сте си задавали въпроса защо, то днес ще ви споделим отговора на експертите от Apple Explained.

Всичко започва около 1990 година, когато компанията е на ръба на фалита, но въпреки това запазва сравнително голяма фенска маса. Според различни издания, почитатели на марката дори стоят при компютрите на Apple в магазините и ги препоръчват на хората.

Разбира се, компанията на Джобс вижда потенциала в това и се опитва да запази и привлече още повече фенове, а резултат от това са стикерите с „отхапана ябълка“. Те могат да се лепят на различни места, да се слагат върху дрехи, чанти, автомобили и други подобни, като показват съпричастността си към марката.

Освен това, всеки стикер действа и като безплатна реклама за Apple, която всеки потребител прави с лепенето на стикера на различни места. Въпреки, че от кризата в която американската компания попада през 90-те години вече са изминали над три десетилетия, стикерите все още са част от комплекта на повечето устройства.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 27 гласа.

Свързани новини