Отидете към основна версия

11 682 14

Нов "мост на глупостта". Първият заседнал под него е... самолет

  • самолет-
  • фюзелаж-
  • мост

Причината за инцидента е шофьорска грешка

Видео от инцидент, станал на магистрала, разположена близо до летище Делхи в Индия, беше публикувано в мрежата. Кадрите, направени от очевидец, показват неуспешния заход на самолет, чийто фюзелаж засяда под пешеходен мост. Според Times of India, инцидентът се дължи на грешка на водач, управляващ влекача на самолета.

Шофьорът на въпросния влекач транспортира фюзелажа на самолет на компанията Air India, но по неизвестна причина мъжът избра маршрут, който минава под пешеходния мост. Вероятно липсата на крила на самолета му се струва достатъчна причина да преодолее структурата. Размерите на фюзелажа обаче не позволяват на влекача с товара зад себе си да мине под моста.

Не изчислявайки височината на товара, превозвачът успява да го вкара под моста, но след няколко метра фюзелажът на самолета е здраво забит под конструкцията, напълно парализирайки движението от едната страна на магистралата. Представителите на авиокомпанията заявиха, че не са виновни за инцидента. Според тях към момента на транспортиране самолетът вече бил продаден на нов собственик и затова е транспортиран без крила. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Свързани новини