Отидете към основна версия

13 585 30

Първият iPhone с USB Type-C порт вече е факт (ВИДЕО)

  • iphone-
  • type-c-
  • usb type-c

Студент преработи своя смартфон и смени буксата му за зареждане

Както вече няколко пъти ви разказахме, съвсем скоро всички производители продаващи смартфони в Европейския съюз може да бъдат задължени да преминат към един и същ порт за зареждане за своите устройства. Докато по-голяма част от модерните устройства използват USB Type-C и това едва ли ще е проблем за тях, то все пак остава въпроса какво Apple ще направи при такава ситуация.

Смартфоните на компанията използват така наречения Lightning порт от iPhone 5 насам, но това може да се промени в близките няколко години. Не е изключено от Apple да не преминат към USB Type-C, а да заложат на устройство без никакви портове, а зареждането да е единствено безжично.

Все пак има шанс американската компания да се довери на USB Type-C за iPhone, както вече направи при MacBook и iPad. Все пак преди това да се случи, студентът Кен Пилонел успя да преработи своя iPhone X, като постави напълно функционираща Type-C букса и публикува кратко видео за това.

Първоначално Пилонел направил работещ концепт, но за съжаление той не се побрал в корпуса на iPhone X. Това наложило и няколкомесечно забавяне, но финалната визия на проекта вече е факт.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 23 гласа.

Свързани новини