Отидете към основна версия

2 736 29

Ford тества по-рационален начин за затопляне на купето (ВИДЕО)

  • ford-
  • transit-
  • zf-
  • e-transit-
  • подгрев-
  • електромобили

Технологията все още се разработва

Автомобилните производители опитват всевъзможни начини, за да се справят с най-големия проблем при електромобилите, а именно пробега. Всеки консуматор черпи енергия, като най-големите от тях, като например парното или климатика могат да намалят пробега с няколко десетки километра. Ford се опитва да се справи с този проблем, като изпробва рационална технология, която може да увеличи пробега с до 5% в сравнение на използването на парно.

Тук не става въпрос за някаква сложна система, а за нещо напълно познато в повечето автомобили като подгряване на седалките. Голямата разлика при системата на Ford е, че компанията използва подобни нагреватели още в подлакътника, корите на вратите, тавана, подглавника на седалките и волана, който също е познато решение. По този начин от компанията изчисляват, че водачът и пътниците се стоплят по-бързо, като едновременно с това се хаби по-малко енергия.

Към момента технологията се изпробва единствено в тестов E-Transit в различни климатични условия и показва до 13% по-нисък разход на енергия в сравнение със стандартна климатична система. В същото време пробегът се увеличава с 5%. Припомняме, че наскоро ZF показа подобна технология, но за колани с подгрев, които също биха паснали добре на целия този интериор.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.

Свързани новини