Отидете към основна версия

3 056 19

Първа руска 5G базова станция

  • 5g-
  • русия

Представеното оборудване отговаря на актуалните международни стандарти

Фондацията за национална технологична инициатива обяви създаването на производствена проба на битова станция от пето поколение комуникации (5G). Окончателната версия на станцията се състои от софтуер и примерни модули. Компонентите ще бъдат произведени от местен партньор, но с помощта на оператори и клиенти от т.нар. "приятелски на Русия страни" (разбирай Китай).

Представеното оборудване отговаря на актуалните международни стандарти на консорциума за спецификация на мобилна телефония 3GPP и на принципите на концепцията за отворена мрежа за радиодостъп OpenRAN.

Благодарение на последното, разработката ще бъде отворена платформа, компоненти за която могат да бъдат създадени от руски подразработчици. Skoltech е разработена в пълно съответствие с международните стандарти 3GPP и OpenRAN.

Поддържа ключови 5G технологични услуги: офлайн и онляйн режими, eMBB, VoNR (гласови повиквания в 5G мрежи), ViNR (видео разговори в 5G мрежи) и др. По отношение на техническите характеристики базовата станция Skoltech е сравнима с модерните образци на чуждестранното оборудване, твърдят руснаците. Пиковата скорост на мобилния интернет достигна 1.4 гигабита в секунда.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.

Свързани новини