Отидете към основна версия

5 244 16

Apple Vision Pro са "умни" очила за 6.4 хиляди лева

  • apple-
  • ar-
  • vr-
  • vision pro-
  • очила

Комплектът е определян като компютър

След години слухове и разработки, ето че първите VR/AR очила на Apple вече са факт, макар от Apple да не са съвсем съгласни с определението. От компанията описват този аксесоар като „пространствен компютър“, който работи с изцяло нова операционна система без аналог, наречена visionOS.

Екранът на този компютър съдържа 23 милиона пиксела в два малки дисплея с OLED технология, които се захранват от Vision Pro Apple M2 процесор с R1 чип, който може да разчете информацията, която очилата му дават. Тази информация включва данни от 12 камера, пет сензора и шест микрофона, които следят всичко около вас. Батерията може да издържи до 2 часа живот, а комплектът може да се използва и с външно зарядно. Отключването на Vision Pro става с ретината си чрез нова система, наречена Optic ID, подобна на Face ID.

Потребителският интерфейс на VisionOS се управлява от очите, ръцете и гласа ви - няма никакви физически контролери. Можете да преглеждате приложенията, като просто ги гледате, докосвате с пръсти, за да изберете, местите си китката, за да превъртите, или използвате гласа си, за да диктувате. Благодарение на нещо, което Apple нарича EyeSight, когато някой се приближи до вас, докато сте с комплекта, устройството се „превръща“ в прозрачно.

Vision Pro има първата 3D камера на Apple, която позволява буквално да усетите спомените си. Можете да разглеждате снимките си в iCloud пред очите си, както и да преглеждате панорамни снимки, заснети с iPhone, като се оглеждате наоколо. Също така можете да приемате обаждания или да гледате филми на огромен екран, точно пред очите си. Продажбите започват от следващата година в САЩ, а цената им е 3499 долара или около 6.4 хиляди лева

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 25 гласа.

Свързани новини