Отидете към основна версия

10 140 20

Електрически велосипед без батерия

  • pi-pop-
  • електрически велосипед-
  • велосипед

Инавацията е дело на френската компания Pi-Pop

Френската компания Pi-Pop разработи електрически велосипед без батерии. Вместо конвенционална батерия, той използва суперкондензатор, който се зарежда по време на движение.

Според производителя експлоатационният живот на такъв елемент достига от 10 до 15 години, което е много повече от традиционните батерии. Няма и нищо токсично в суперкондензаторния пакет от пластмаса, желязо и други обикновени химически елементи.

Освен това никога няма да се запали като традиционните литиево-йонни батерии. Зареждането става при движение напред или при спускане по хълм, както и при спиране. Но по време на изкачването суперкондензаторът започва да помага на велосипедиста.

При пълно зареждане могат да се изминат 500 метра под ъгъл не повече от 10°, а тягата достига до 250 W. След това потребителят ще трябва сам да върти педалите на електрическия велосипед, чието тегло е 21.7 кг

Друг интересен момент: напълно зареден суперкондензатор се разрежда до нула след около два месеца бездействие. Това предполага, че Pi-Pop е предназначен за велосипедисти, които срещат скромни хълмове, докато пътуват из града. Цената на новия модел започва от €2 450.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 34 гласа.

Свързани новини