Отидете към основна версия

7 153 7

Французи вдигат къща за 4 дни с отвертка

  • multipod studio-
  • pop-up house

Френското архитектурно бюро Multipod Studio представи прототип на евтина и лека къща от преработваеми материали с почти нулеви разходи за поддръжка. Удачно наречен Pop-Up House, домът може да бъде построен от всеки само за четири дни с помощта на стандартен електрически винтоверт.



Прототипът с разгърната площ от 150 м2 предлага на обитателите широко комбинирано пространство с кухня, трапезария и дневна, една голяма и две по-малки спални, кабинет и тераса. Конструкцията се състои от дървен скелет, ламиниран под и пенобетонни тухли. Всичко се сглобява с дървени винтове, без да се налага предварителна подготовка или обучение. От Multipod Studio оприличават строителния процес на играта с Lego.



Благодарение на отличните изолационни свойства на използваните материали, Pop-Up House покрива стандарта Passivhaus и почти не се нуждае от отопление. Дори в райони с по-студен климат разходите за поддръжка са изключително ниски.



Архитектите на Multipod Studio все още работят над прототипа и не дават повече подробности за проекта. Прогнозната цена на "светкавичната" къща е €30 000, но в сумата не са включени довършителни работи като влагоизолация, електрическа инсталация и водопровод.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини