Отидете към основна версия

1 362 2

Google поздрави Apple за пускането на iOS 18 (ВИДЕО)

  • google-
  • iphone-
  • ios-
  • android-
  • rcs

Причината е включването на RCS

С пускането на iOS 18 потребителите на iPhone вече могат да се възползват от предимствата на Rich Communication Services (RCS), когато изпращат съобщения на потребители на Android. RCS предлага функции като висококачествено споделяне на изображения и видеоклипове, индикатори за писане и за прочетени съобщения, осигурявайки по-безпроблемно и интуитивно преживяване при изпращане на съобщения.

Преди това комуникацията между потребителите на iPhone и Android беше ограничена до SMS, което водеше до изображения с по-ниско качество и по-малко интерактивно преживяване. Сега потребителите на iPhone могат да се възползват от същите функции за обмен на съобщения като потребителите на Android, когато общуват с контакти, поддържащи RCS.

Въпреки че поддръжката на RCS от Apple е значително подобрение, важно е да се отбележи, че все още има някои ограничения. Липсата на криптиране от край до край в имплементацията на Apple означава, че съобщенията може да не са напълно сигурни. Освен това цветовото разграничение между съобщенията на iPhone и Android остава, макар че е по-малко забележимо в сравнение с ерата преди RCS.

Като цяло въвеждането на поддръжката на RCS в iOS 18 е положителна стъпка към преодоляване на различията между потребителите на iPhone и Android. Google също призна важността на поддръжката на RCS и популяризира наличието ѝ в iPhone чрез съобщение в X.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини