Отидете към основна версия

1 900 1

Без смартфон и таблет на пъб в Ирландия

  • пъб-
  • ирландия

В предвид, че забраната е въведена от петзвездни и водещи хотели и курортни центрове в Ирландия

Ресторантьорската организация на Ирландия е започнала проучване сред своите членове по въпроса за пълна забрана на използването на смартфони и таблети, съобщава в. „Айриш таймс“. Някои ресторантьори вече официално забраниха използването на електронни устройства и предлагат това условие да бъде регламентирано чрез закон.

Смятате ли, че е комфортно да седите в ресторант, където за един час ще оставите около 200 паунда за обяд, а съседът ви до Вас през минута говори по телефона, коментира новата инициатива Дилън Макграт. Изпълнителният директор на ресторантьорската организация Ейдриън Къминс смята, че е въпрос на добро възпитание да се ползва телефонът на обществени места. Той смята, че организацията няма да подкрепи тотална забрана, защото има случаи, при които родители трябва да позвънят на своите деца.

Все пак някои собственици на ресторанти забраниха използването на мобилни устройства. Те се аргументират с факта, че умните телефони карат хората да ядат по-бързо, което не било добре за стомаха и здравето. Тъй като забраната е въведена от петзвездни и водещи хотели и курортни центрове в Ирландия, експертите очакват тя да бъде разпространена постепенно и сред останалите участници на пазара.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ирландец ходи на кръчма с танк

    Всеки петък 36-годишният Шейн Алан от малкото ирландско градче Рафоу пристига пред местния пъб с танк Scorpion. Инженерът купил машината на търг на ар ...
    21.02.2017
    17 084
    22
  • Изправяне на вдлъбнатини по ирландски

    За разлика от английските си колеги ирландските запалянковци бързо си спечелиха славата на едни от най-големите симпатяги на Европейското първенство п ...
    23.06.2016
    16 823
    11