Отидете към основна версия

18 138 8

Mercedes претендира за най-сигурния автобус в света

  • mercedes-benz-
  • автобус-
  • travego-
  • active brake assist 3

 

Оборудваният с Active Brake Assist 3 Travego не само намалява последствията при тежки инциденти, а е в състояние дори да предотврати произшествие, доколкото това е в границите на физическите възможности. Mercedes-Benz оборудва серийно автобусите Travego с новия Active Brake Assist 3 в комбинация с темпомат за регулиране на дистанцията.
 
Наличието на темпомат с регулиране на дистанцията (ART) е предпоставка за Active Brake Assist 3. Той подпомага водача при пътуване на дълги разстояния и по автомагистрали. Когато темпоматът с регулиране на дистанцията (ART) разпознае по-бавно движещ се отпред автомобил, автоматично задейства спирачките на автобуса, докато бъде достигната предварително зададената от водача дистанция в зависимост от скоростта.
 
След това темпоматът поддържа дистанцията. За тази цел пътното платно пред автобуса се следи непрекъснато от радарен датчик. Той измерва дистанцията и относителната скорост на движещите се отпред автомобили и регистрира евентуални препятствия. Още Active Brake Assist 2 задейства спирачната система при разпознаване на опасност от удар. Новият Active Brake Assist 3 може много повече: Той може да задейства пълно спиране дори при неподвижни препятствия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини