Отидете към основна версия

25 632 62

Тодор Славков: Безобразията у нас са вече нетърпими (ВИДЕО)

  • тодор славков-
  • напред българия

Всички парламентарно представени партии са трагедия, смята внукът на Тодор Живков

Бях номиниран за кандидат за кмет на София от партията, създадена от баща ми „Напред България“ и за секунда не съм се замислял. Що се отнася до мотивацията – аз вече го чувствам като семеен дълг един вид - да се намеся в политиката, защото тези безобразия, които се случват не само в столицата, а и в цяла България вече достигнаха до такива нива – нетърпими. Това заяви в студиото на ФАКТИ Тодор Славков.

"Не сме в сметките на социолозите за балотаж, никой не си прави сметки да участваме на балотаж, но отнякъде трябва да се започне. Ние участвахме и на предишните парламентарни и на предишните местни избори, като на предишните местни избори имахме 6000 гласа в София. Малко не ни достигна да влезем в общинския съвет, но имаме общински съветници и кметове по места. Хората предполагат, че следващите парламентарни избори ще са преди края на мандата, така че се готвим за тях", разкри той.

"Най-голямото безобразие у нас е корупцията. Никой не говори достатъчно за тази корупция, както в София хиляди малки неща могат да се споменат, които дразнят хората и не са наред, но най-големият проблем в столицата е корупцията – всичко идва от там – личния и частния интерес.

Да вземем „Витошка“ - по-грозна улица централна аз не съм виждал. Шуробаджанащина ли е , толкова ли са некадърни. До нея се направи следващото безумие - „Графа“. Това не е да си смениш завесите вкъщи, да не ти харесат и да си сложиш нови. Това са проекти, които с десетилетия ще грозят София и ще пречат на софиянци", коментира Славков.

"Аз се пошегувах в една телевизия, че съм бил кмет. Всъщност като бях следствен навремето бях кмет на единадесети отряд, който е за следствени в Централния софийски затвор. А управленски опит – аз имам участие в много фирми, масата хора слабо ме познават, освен като бохем имам и други страни, и като бизнесмен", разказа той.

"Кметската надпревара е едно състезание, неравностойна надпревара, защото най-толерираните кандидати не могат да се сравняват с другите. Като има два кандидата, които изпъкват пред останалите, в случая две кандидатки, състезанието не може да бъде равностойно, така че надали може да се избере най-правилния човек за поста. Иначе нямам нищо против никой, и двете жени са с голям опит. На балотажа ще подкрепя една от тях. Доста бели има направени в София.

Аз мразя да използвам клишета, защото те ни убиват. Като почнат да говорят за хубава, зелена, не знам каква София, от няколко години и за дигитална София, но това ремонт на ремонта е страшно, наистина. Не може да се прави за такива пари ремонт на която и да е улица, това е усвояване на средства и те не са виновни фирмите, които правят ремонтите. Защото на тях им се казва да върнат х сума пари, те трябва да влязат в останалата част от парите, да имат някаква печалба и да се направи ремонт", коментира внукът на Тодор Живков.

Според него София е най-грозната европейска столица.

"Всички парламентарно представени партии са трагедия, всички до една, няма и никаква опозиция. Аз съм подкрепял БСП, аз съм ляв, никога няма да се променя, така съм възпитан, но за съжаление, това което се случва в парламента е трагично", смята той.

Целия разговор с Тодор Славков гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.

Свързани новини