Отидете към основна версия

16 247 41

Мицев: Някой работи целенасочено за влизането на ВМРО в НС с много (ВИДЕО)

  • маргарит мицев-
  • избори 2021-
  • вмро-
  • данаил кирилов-
  • екатерина захариева

Депутатът от 36-ото НС предлага избирателните райони да съвпадат с тези на районните съдилища

За мъчителните законодателни усилия на този парламент "Среден 3", а за дейността на правителството оценката е нееднозначна. Г-жа Екатерина Захариева си стои много добре на мястото като министър на външните работи, но същевременно в НС, а и в правителството имаше хора, които не бих поканил у дома си, а ако са ми студенти, бих ги връщал поне 2-3 поправителни сесии. Визирам едно недоразумение в юриспруденцията, наречено Данаил Кирилов. Там е виновен един депутат от ВНС и 36-ото НС от ямболската листа Пламен Вълканов, чийто стажант беше въпросният Данаил Кирилов, и разбира се правителството на НДСВ, което приюти Кирилов в качеството му на началник на кабинет на действащ министър и зам. министър-председател Костадин Паскалев. Това заяви в студиото на ФАКТИ депутатът от 36-ото НС адв. Маргарит Мицев.

Според него изключително лошо в този мандат се е представило и Министерството на културата.

"Мисля, че някой работи целенасочено за влизането на ВМРО в парламента с много, за да може да бъде значителна подкрепа на ГЕРБ. Моите уважения към доказали се в своята сфера хора като г-жа Калканджиева, г-н Искрен Пецов, г-жа Кристина Димитрова, като бившия ѝ съпруг агент Тенев, приятел на Иван Славков, онази бохем на развитото социалистическо общество, те са в листите на ВМРО. Мисля, че не звучи много сериозно, защото те са далеч от идеите на отците основатели на ВМРО и не мога да си представя и за миг един титан като Борис Дрангов или като сина му Кирил Дрангов, които да стоят до споменатите лица.

Считам, че г-н Трифонов има потенциал, който обаче ще бъде загубен някъде в предизборното време. От много градове ми се обаждат да ми кажат, че партията на Трифонов повтаря някои от грешките на НДСВ от 2001 г., когато изявени хора с промонархически настроения биват подменени с кадри от съответните окръжни комитети, от съответните управления на ДС по места, за да се стигне до един постепенен крах на тази партия", коментира Мицев.

Той прогнозира, че парламентът ще бъде разнолик и хетерогенен, но животът му няма да е дълъг.

"Трябва да се смени законодателната рамка. Ако от мен зависи няма да има такива избирателни райони, а избирателните райони ще бъдат там, където има Районен съд. И няма да има РИК, а комисиите ще бъдат съставени от правоспособните действащи съдии на територията на съответния съд. Когато не достигат, в Софийския има много - около 200 съдии. Нито един съдия не би си рискувал магистратската кариера и не би участвал в стъкмистики на изборния резултат. При това положение като избиратели бихме били по-спокойни за нашия глас", предлага той.

Целия разговор с Маргарит Мицев гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.

Свързани новини