Отидете към основна версия

4 091 14

Румен Петков пред ФАКТИ: Съмнявам се Борисов да допусне подмяната да яхне ДАНС и други разузнавателни служби (ВИДЕО)

  • румен-
  • петков-
  • борисов-
  • габриел-
  • денков-
  • сащ-
  • лорер

Борисов разбира, че ще започне да носи отговорност заедно с тези престъпници, които поругават българския национален интерес, казва лидерът на партия „АБВ“

Снимка: Факти.бг

Българската армия няма 13% недокомплект, ние нямаме армия, а постоянно влизаме в скандали без да искаме да видим всъщност какво става. Сега се готви визита на премиера Денков в САЩ, отива на разговори със стратегически наш партньор, но в делегацията го няма външният министър и вицепремиер Мария Габриел. Това много ясно показва тонът на Борисов. Не мога да се шегувам с неговата чувствителност, но той по този начин казва на нашите партньори, че при вас идват все млади момчета, без опит, но готови да продадат в България. Има една серия въпроси, на които се дължат отговори. Лошото е, че ние плащаме цената на тази всичко това. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Румен Петков, лидер на партия „АБВ“.

„Иначе Борисов с изказванията си предупреждава, че може и да не може да развива парламентарната подкрепа, че трябва да има мярка и че той е ключовият фактор. Борисов не е стабилизиращ фактор в момента, а той някак се явява гарант на този тип политика, който е престъпен за България, за нашето бъдеще. Борисов разбира, че няма мушама на гърба и като му пада кал, ще се стича, защото той ще започне да носи отговорност заедно с тези престъпници, които поругават българския национален интерес“, добави гостът.

„Виждаме как Борисов се изказва против смяната в службите, защото си дава сметка, че няма да е добре да управлява с шефове на служби, които са назначени от други. Иначе в състава на делегацията за САЩ ще бъде съпругата на Лорер. Това не е дребна работа, защото това са хората, за които ще бъдат казано, че това е лицето на българската власт. В същото време отсъствието на Габриел е ясна заявка за различията. Дали се планира смяна в кабинета на този или онзи, тук става въпрос за сериозен сблъсък. Борисов се опасява, че ако има промяна в службите, няма да може да направи нищо. Така че се съмнявам Борисов да се допусне подмяната да яхне ДАНС и други разузнавателни служби“, сподели още Петков.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.

Свързани новини