Отидете към основна версия

1 164 1

Двама простреляни полицаи при протести във Фъргюсън

  • фъргюсън-
  • полицаи-
  • простреляни-
  • сащ-
  • оставка-
  • протест

Няколко часа по-рано началникът на полицията в града, Томас Джаксън подаде оставка

Снимки: АП/БТА

Двама полицаи са били простреляни по време на протест в град Фъргюсън, съобщава полицията в окръг Сейнт Луис, цитирана от АП.

Стрелбата се разразила по време на протест пред полицейското управление на града, малко след полунощ, когато възникнали сблъсъци между силите на реда и протестиращите. Демонстрантите се събрали след оставката на шефа на полицията в града.

Тълпата от около 150 души се разпръснала след изстрелите. Някои протестиращи паднали на земята, а други се разбягали.

Силно полицейско присъствие, включително и сили за борба с безредиците, по-късно бе изпратено пред управлението, съобщи изданието St. Louis Post-Dispatch.

TV станция KSDK съобщи, че двамата полицаи са били качени на линейки, които са ги откарали до болница Barnes-Jewish - най-голямата в щата. Единият е прострелян в рамото, а другият полицай в лицето. Двамата са в съзнание, но са сериозно пострадали.

Шефът на полицията в окръга Йон Балмър, заяви на пресконференция: "Тези полицаи стояха там и бяха застреляни просто защото са полицаи."

Служителите имат "сериозни огнестрелни рани по лицето и горната част на тялото", съобщи Балмър.

Не е ясно дали стрелбата е свързана с протестите, но свидетели изтъкнаха, че е имало стрелба от всички посоки.

По-рано стана ясно, че началникът на полицията в американския град Фъргюсън Томас Джаксън е подал оставка. Той е шестият служител на реда, който подава оставка или е бил уволнен след доклада на Министерството на правосъдието на САЩ относно стрелбата, при която чернокожият младеж Майкъл Браун бе убит от полицай.

Оставката на Джаксън, която бе приветствана от семейството на Браун, влиза в сила на 19 март.


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини