Отидете към основна версия

922 7

Барак Обама пое отговорност за двама убити заложници

  • обама-
  • отговорност-
  • пое-
  • убити-
  • заложници
Снимка: АП/БТА

Американският президент Барак Обама съобщи, че при контратерористична операция на силите на САЩ срещу лагер на „Ал Кайда“ са загинали двама заложници, включително един американец, предаде CNN.

По данни на източници, заложниците са били убити при удар на американски безпилотен самолет.

„Като президент и главнокомандващ, поемам пълната отговорност за всички наши контратерористични операции, включително тази, при която по невнимание бе отнет животът на Уорън и Джовани“, каза Обама в изявлението си от Белия дом, в което се извини от името на американското правителство. Президентът подчерта, че носи лично отговорност за смъртта на американеца Уорън Уейнстейн и италианеца Джовани Ло Порто.

Белият дом разкри, че двама американци, членове на „Ал Кайда“, също са били ликвидирани при контратерористични операции в същия регион. В хода на операцията, при която загинаха двамата заложници, е бил убит високопоставеният член на „Ал Кайда“ Ахмед Фарук, който има американско гражданство. Друг високопоставен американец в редиците на групировката – Адам Гадан, е бил ликвидиран от американските сили в региона при отделна контратерористична операция.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини