Отидете към основна версия

4 145 2

Загинали при наводнение в Тбилиси, хищници избягаха от зоопарка

  • наводнение-
  • тбилиси-
  • животни

Убити са хищници, избягали от зоологическата градина

Снимка: БТА/AP

Девет човека загинаха при наводненията в Тбилиси, съобщава грузинската телевизия „Рустави – 2”.
Спасителите са намерили тялото на възрастна жена в приземен етаж на наводнено жилище на ул. „Сванидзе”, съобщава телевизията. 

По-рано кметът на Тбилиси Давид Нармания съобщи, че са загинали осем души. Според кмета няколко човека се издирват. По-късно през деня бе съобщено, че броят на загиналите е нарастнал на 11 души, възможно е тя да нарастне и още.

Сред загиналите са трима пазачи на местната зоогическа градина и осем цивилни.

В нощта на събота срещу неделя Тбилиси бе сполетян от разрушително наводнение след излелия се проливен дъжд. Стихията повреди улиците на града. Особено силно пострада зоологическата градина, от където избягаха животни.

Грузинските спецчасти са застреляли шест вълка, мечка, хиена, избягали от зоопарка. Отбелязва се, че са били принудени да застрелят животните, защото са били заплаха за живота на хората. Очевидци съобщават, че са били убити и два лъва и тигър, съобщава агенция „Грузия онлайн”.

По улиците на града се намират още няколко десетки избягали животни. Полицията призова жителите на града да не напускат домовете си, заради масовото бягство на хищниците.

Министерство на вътрешните работи призова да бъдат подавани сигнали за открити животни на горещата телефонна линия на кметството.

От тази сутрин над града летят хеликоптери, които следят също за избягалите животни.

Най- много е пострадал от стихията центъра на града, където е разположен и зоопарка. Някои от животните са загинали в клетките си. Някои от тях пък сами са се върнали в зоопарка.

Наводнени са дворове, първи етажи на над сто частни дома, подлези, площади, пътища. Повредени са електропроводите и инфраструктурни обекти.

По разпореждане на премиера на Грузия Иракли Гарибашвили за ликвидиране на последствията е създаден извънреден щаб, в който влизат представители на Министерство на вътрешните работи, на кметството в Тбилиси и на градската районна администрация.

След поредното заседание на щаба, Гарибашвили, заяви, че „ситуацията остава много сложна, щетите от стихията са големи”. Ще е необходимо време, за да се възстанови нормалния ритъм на живот в града.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ден на траур в Грузия

    Днес, 15 юни, е обявен за ден на траур в Грузия за загиналите в резултат на наводненията в столицата Тбилиси. По последни данни най-малко 12 са ...
    15.06.2015
    1 507
    0