Отидете към основна версия

1 052 0

Австрия затегна контрола над границата си с Унгария

  • австрия-
  • границата-
  • унгария

Открити са вече над 200 нелегални имигранти

Снимка: БТА/AP

Властите в Австрия задържаха петима души по подозрения, че са свързани с трафик на нелегални имигранти, съобщи Би Би Си.

Това стана по време на операция за проверка на превозните средства, влизащи в страната през нейната източна граница. По време на акцията са били открити над 200 бежанци, опитващи се да влязат на територията на страната.

Австрия засили контрола над границата си с Унгария, след като преди няколко дни на нейна територия бе открит камион, в който бяха загинали 71 имигранти, опитващи се да влязат нелегално в страната. Бяха наложени по-стриктни проверки, най-вече на превозни средства с големи пространства, в които могат да се прикриват хора. Това предизвика и големи задръствания по граничните пътища.

„Контрабандистите започват да действат с все по-брутални и безмилостни методи и ние сме длъжни да им противодействаме.“, заяви министърът на вътрешните работи в Австрия Йохана Микъл – Лайтнер. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Рекорден брой мигранти във Виена

    Повече от 3 600 нелегални мигранти натоварени на два влака пристигнаха на гара Запад във Виена, съобщи австрийската полиция.   Те са п ...
    01.09.2015
    1 326
    5
Новини по държави: