Отидете към основна версия

1 227 11

Президентски избори в Приднестровието

  • приднестровие-
  • приднестровието

Фаворити са сегашният глава на непризнатата република Евгений Шевчук и Вадим Красноселски

Избори за президент започнаха тази сутрин в 07,00 ч. в Приднестровието, предаде ТАСС. За поста претендират шестима кандидати, но социолозите единодушно сочат като фаворити сегашния глава на непризнатата република Евгений Шевчук и Вадим Красноселски, който прекрати правомощията си като председател на Върховния съвет (парламента), за да участва във вота.

Техни конкуренти са лидерът на приднестровската Комунистическа партия Олег Хоржан, бившият председател на Конституционния съд Владимир Григориев, главният прокурор Александър Дели и безработната Ирина Василаки.

Както съобщи пресслужбата на ЦИК, за мониторинг на изборния процес в Приднестровието са пристигнали наблюдатели от Русия, Молдова, Абхазия, Южна Осетия, Нагорни Карабах. Властите на Молдова, които смятат изборите в непризнатата република за незаконни, настояха представители на чужди държави да се въздържат да посещават Приднестровието в деня на вота.

Изборните секции ще затворят в 20,00 . Изборите ще се смятат за валидни, ако са гласували не по-малко от 25% от общия брой избиратели, включени в списъците (повече от 400 хиляди души). Първите резултати ЦИК трябва да обяви на 12 декември

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини