Отидете към основна версия

16 Февруари, 2017 21:45, обновена 16 Февруари, 2017 21:45 1 682 9

Тръмп: Не съм звънял в Русия от години

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • русия-
  • звънял-
  • президент-
  • указ

Тръмп сподели, че съпругата му Мелания Тръмп и синът му Барън Тръмп ще се преместят в Белия дом

Снимка: БТА/ AP

Нямам нищо общо с Русия. Не съм правил телефонно обаждане към Русия от години. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от Си Ен Ен.

Държавният глава даде пресконференция в Белия дом, на която отрече обвиненията, че членове на неговия екип са били в постоянен контакт с представители на руските служби.

„Не съм говорил с хора от Русия от години. Не че не бих, но просто няма някой, с когото да говоря. Говорих с Путин два пъти – той ми се обади на изборите и след встъпването в длъжност. Имахме много добър разговор“, заяви американските президент.

По-рано през тази седмица съветникът на Доналд Тръмп по въпросите за националната сигурност Майкъл Флин подаде оставка заради разразилия се скандал. В американския печат се появи информация, че Флин е обсъдил с руския посланик наложените санкции срещу Русия – и дори премахването им – преди Тръмп официално да встъпи в длъжност.

На пресконференцията Доналд Тръмп каза също така, че ще представи нов указ за имиграцията следващата седмица.

Президентът сподели също така, че съпругата му Мелания Тръмп и синът му Барън Тръмп ще се преместят в Белия дом, след като Барън завърши училище. В момента те живеят в Ню Йорк.

Американският президент спомена и името на Хилъри Клинтън, която бе негов съперник на изборите. „Никой не спомена, че Хилъри Клинтън мамеше на дебатите. Никой не говори за това, че тя получи въпросите за дебатите. Ако аз ги бях получил, щяхте да ме сложите на електрическия стол“, каза шеговито Тръмп на репортерите в залата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини