Отидете към основна версия

3 966 16

И Клинтън прибирала милиони от Путин

  • хилари клинтън-
  • владимир путин-
  • сащ

Изтекоха данни от скандално разследване на ФБР

ФБР има доказателства за това, че Хилари Клинтън е получавала руски средства чрез своя благотворителна организация, съобщи „Нюзуик“.

Информацията се позовава на разследване на ФБР. Смята се, че благотворителна организация на бившия държавен секретар на САЩ е служила като параван за превод на „руски мръсни пари“, като косвено е съдействала за подкупи и шантажи. От медията твърдят, че разследването е било умишлено прикрито от администрацията на бившия президент Барак Обама.

Данните показват, че руската страна е била замесена в раздаването на рушвети, свързани с компания за превоз на уран. В същото време се оказва, че руски частни лица са превели милионни дарения на фондация на Бил Клинтън в момент, в който служби, подчинени на Хилари Клинтън, са взимали решения в полза на руската страна.

През 2010 г. администрацията на Обама одобри закон, с който голяма част от контрола на уран в страната беше прехвърлена в руски ръце. Така Владимир Путин е разширил възможностите за своя бизнес в енергийната сфера.

Според The Hill комитетът на правосъдието към Американския сенат вече е започнал разследване по обвиненията, като се очаква такова да проведе и генералния прокурор Джеф Сешънс.

Оказва се, че Робърт Мюлер, който води разследването за руска помощ спрямо кампанията на Доналд Тръмп, се сочи като човека, който е потулил разследването срещу Клинтън.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини