Отидете към основна версия

1 724 3

Адвокатът на Тръмп свързан с руски олигарх

  • доналд тръмп-
  • майкъл коен-
  • сащ

Той е говорил с него малко преди встъпването на Тръмп в длъжност

Снимка: БТА/AP

Адвокатът на президента на САЩ Доналд Тръмп – Майкъл Коен се е срещнал с руски олигарх свързан с Кремъл по-малко от две седмици преди Тръмп да встъпи на президентския пост, съобщи Voice of America.

Срещата се е провела 11 дни преди провеждането на официалната церемония. Коен се е срещнал с Виктор Векселберг. Той е спряган за един от най-богатите хора в Русия. Срещата се е състояла в Trump Tower. Тема на разговорите са били отношенията между руските и американските власти.

Преди няколко дни се появи информация, че Коен е получил стотици хиляди долара от американска фирма, свързана с руски олигарх. Информацията беше публикувана от адвоката на еротичната актриса Сторми Даниелс – Майкъл Авенати. Даниелс в момента съди Тръмп. Документите бяха разпространени в Twitter.

Въпросната фирма се управлява от братовчед на Векслеберг. Тя е била клон на Renova – руска фирма за инвестиции. Плащанията са били направени към фиктивна фирма, създадена от самия Коен, от която той е извършвал различни плащания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини