Отидете към основна версия

1 338 1

Тръмп, но с по-хубава коса

  • барак обама-
  • доналд тръмп-
  • борис джонсън

Барак Обама не харесвал Борис Джонсън

Администрацията на бившия президент на САЩ Барак Обама е гледала на сегашния външен министър на Великобритания Борис Джонсън като на „Доналд Търмп с по-хубава коса“, съобщи „Гардиън“.

Информацията е от книгата "The World as It Is: A Memoir of the Obama White House" на Бен Роудс. Роудс е бивш заместник на съветника по националната сигурност на Обама.

В книгата се описва осемгодишния период на администрацията на Обама. Роудс разказва за бързо организираното пътуване до Лондон през 2016 г., което е трябвало да осигури подкрепа на британския премиер Дейвид Камерън преди гласуването за Brexit.

По това време Борис Джонсън беше кмет на Лондон. Обама има много добри отношения с британските власти. Той дори публикува коментар за The Telegraph, в който призовава британците да гласуват за оставането в ЕС.

Джонсън отвръща с друг коментар, според който Обама е махнал бюст на Уинстън Чърчил от Овалния кабинет, заради кенийския си произход и негативното си отношение към Британската империя.

Обама, коментирал, че „Джонсън е британския Тръмп“, а Роудс допълнил „с по-хубава коса“. Книгата трябва да излезе на 5-ти юни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп се срещна с Ким, ама Кардашиян

    Американският президент Доналд Тръмп прие в Белия дом холивудската звезда Ким Кардашиян, предадоха американските медии. Телевизионната звезда води ...
    31.05.2018
    1 488
    7
  • Тръмп и Ким - сапунката продължава

    Висш съветник на севернокорейския лидер Ким Чен-ун пристигна снощи в Сингапур, съобщи японската обществена телевизия NHK, цитирана от Reuters. Това е ...
    29.05.2018
    1 922
    0
  • Източна Европа предпочита Путин пред Тръмп

    Политиката на руския президент Владимир Путин печели повече привърженици сред гражданите в Източна Европа от тази на президента на САЩ Доналд Тръмп, с ...
    28.05.2018
    5 484
    96