Отидете към основна версия

3 929 15

Руската шпионка вече може да се разхожда

  • мария бутина-
  • шпионин-
  • сащ-
  • русия
Снимка: АР/БТА

В края на август тази година руската шпионка Мария Бутина, арестувана в САЩ по подозрения за шпионаж, беше прехвърлена в затвора в Александрия, щата Вирджиния. Едва сега администрацията на затвора й разрешава да бъде на общ режим. Това означава, че Бутина може да се разхожда на свеж въздух, да ползва спортна зала и да общува с други хора. Новината беше публикувана на Фейсбук страницата на руското посолство в САЩ. „Приключи 35-дневния период в изолатора”, пише още в съобщението.

„Ще продължим да оказваме на Бутина всички необходими консултации и каквато й да е било помощ в пълен обем. Ще се борим за освобождаването на пострадалата, която е станала жертва на вътрешно американски антируски „разработки””, пише още в изявлението.

Мария Бутина беше арестувана във Вашингтон на 15 юни – в навечерието на срещата на президентите на Русия и САЩ в Хелзинки. 29-годишната рускиня е обвинена в участието в заговор за провеждането на дейности в полза на чужда държава на територията на САЩ. Също така спецслужбите на САЩ твърдят, че рускинята е водела подобна дейност, без да бъде регистрирана в Министерството на правосъдието на САЩ като агент на чужда държава.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини