Отидете към основна версия

1 788 21

Ураганът „Майкъл” взе 16 жертви (ВИДЕО)

  • майкъл-
  • сащ-
  • ураган-
  • бедствие

Природно бедствие

Снимка: АР/БТА

До 16 нарасна броят на жертвите от урагана „Майкъл” в САЩ, съобщават властите. Спасителни екипи претърсват най-силно засегнатите от природното бедствие места във Флорида. Достъпът до тях обаче и почти невъзможен.

Трима загинали са открити в Мариана (окръг Джаксън, Флорида). Очаква се броят на загиналите да се увеличава, тъй като все още липсва информация за ситуацията по крайбрежните населени места като Мексико Бийч, Порт Сейнт Джо и Панама (Флорида), които понесоха най-тежката част от бурята. "Спасителите засега не могат да претърсят щателно там", казаха властите в щата Флорида.

Булдозери се опитват да си проправят път към най-тежко пострадалите места, за да могат спасителните екипи да претърсват развалините с кучета, а от въздуха в издирвателните дейности участват безпилотни летателни апарати и хеликоптери "Блекхок".

От идването на „Майкъл” властите във Флорида са спасили над 200 души и са проверили състоянието на 25 000 сгради. Губернаторът на Флорида Рик Скот отвори официалната си резиденция в Талахаси, за да могат служителите на щатската полиция, отиващи към най-тежко засегнатите райони от Майкъл, да ползват имота като център.

След урагана в Северна Каролина вече разчистват щетите. Възстановява се електрозахранването на 460 000 жилища и предприятия и се работи за отварянето на 360 пътни артерии, блокирани основно от дървета, отломки и стълбове.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини