17 Октомври, 2018 15:52 16 341 37

Ураган помля изтребители F-22

  • ураган-
  • f-22-
  • изтребители

Унищожени са били 12 изтребителя

Ураган помля изтребители F-22 - 1
Снимка: Shutterstock

Набиращият сили в САЩ ураган „Майкъл“ е отнесъл 12 изтребителя F-22, съобщи War is Boring.

Изтребителите са се намирали в базата „Тиндал“. Съоръжението се намира във Флорида. Неговите здрави огради обаче не са успели да предпазят, намиращите се вътре самолети.

В базата е имало 55 изтребителя, като 12 от тях са били унищожени от урагана. Повечето от машините са се намирали в ремонтни хангари. Намиращите се там военни не са успели да спасят самолетите.

Според медията реалният брой на повредените самолети може и да е бил скрит от военните. Преди ураганът да пристигне в района, от базата са били евакуирани 33 изтребителя.

Останалите 22 машини са били оставени да устоят на урагана в бетонни хангари. Това значи, че САЩ може да са загубили между 17 и 19 изтребителя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    55 11 Отговор
    Добре че духна вятър че да плетът и те!
  • 2 цигански номера

    48 9 Отговор
    и тия се научиха на номера как да изписват стари бракми за нови


    той хчупен, ама ще го пишат на цената кат за ноф

    Коментиран от #5, #27

  • 3 Пламен

    41 7 Отговор
    Браво!
  • 4 M. A. G. A.

    45 7 Отговор
    Много е вероятно нарочно да са ги оставили на произвола на урагана. В момента се водят преговори с Япония за съвместно подновяване на производството на F-22 модифициран. Сената трябва да бъде убеден че това е необходимо
    за да свали забраната за износ. Ето добъра причина това да се случи.
  • 5 Атлантик

    43 8 Отговор

    До коментар #2 от "цигански номера":

    Чакай малко, това си го знаят, не забравяй че те ни изнасят уроци по демокрация и как се краде без да се казва, че се краде... та и ние учим как на черното да викаме бяло, когато сме на далавера ;) Лицемерието е най-голямата евроценност :)
  • 6 русия е джудже

    24 91 Отговор
    Това са най-добрите изтребители създавяни някога ,а дори САЩ могат да си позволят да счупят 12 изтребителя и пак ще имат около 200 броя от тях.Руските джуджета обаче нямат дори 12 прототипа от тяхната най-модерна тенджера от 4-то поколение СУ-57.

    Коментиран от #16, #21

  • 7 Джигит

    36 5 Отговор
    Ф 22 по добра канонерка от Ф16!!
  • 8 КГБ Териер

    67 10 Отговор
    Един хангар свестен не могат да направят за 1 трилион $! Ходете и вижте в Доброславци как се правят хангари от преди 50г.бетон и отгоре засипани със земя защитата му е НОМЕР - 1!!
  • 9 Бесен Язовец

    62 10 Отговор
    В САЩ всичко е паянтово и държавата е паянтова ако духне източния вятър ще ги отнесе в Тихия Океан!!
  • 10 БАРАКИ ЗА УИСКИ СА СРУТИХА

    50 4 Отговор
    БАРАКИ ЗА СУПЕР СКЪПИ САМОЛЕТИ ОТНЕСЕНИ ОТ ВЯТЪРА А НЕ ОТ БОМБИ..?;,?? ТИЯ СЭВСЕМ СА СЕ ОЛАБИЛИ
  • 11 Batushka

    33 3 Отговор
    Дайте ги насам ще ги поизчукаме и готово!
  • 12 Затова всеки ф22 е 140 милиона долара

    12 34 Отговор
    Няма как да стане. Като ги гледам тия самолети са от волфрамова сплав която е много по здрава от стоманата и издържа на маневри с 2000 км в час и то срещу силен вятър, и дори трудно се поразява с ракета. Колкото ураган може да ги повреди толкова и водоструйка подводница. Да му мислят Японците с тяхната Фукушима. Че я направиха копие на сграда на Протосите от Старкрафта, а нямаше енергиен щит като тях, и като я удари цунамито, гръмна. Евтиното излиза скъпо. Самолетите най много да са спукали гума.

    Коментиран от #17, #37

  • 13 У лево е Крим

    29 3 Отговор
    Ехеее! - Представяте ли си да бяха наши и да ги омачка вятъра... - Ние не можем да си ги купим пък камоли да ги оставим на вън при буря
  • 14 Kcaniba

    33 3 Отговор
    Картон за милиарди
  • 15 Borislav Popov

    36 4 Отговор
    Самолетите вътре в бетонен хангар и помлени от урагана ??!! Бе тия за канарчета ли ни вземат ? Най вероятно са си разчистили бакиите по тоя начин. Прекалено скъпи самолети с неотстраними дефекти които няма как да бракуват. И май вярно ще излезе че имаше свалени в Сирия . Сега зануляват сметките и върви ги търси колко точно са !
  • 16 Borislav Popov

    31 8 Отговор

    До коментар #6 от "русия е джудже":

    То и самолета на Батман B-2 Spirit и беше добър ама го отписаха вече ! F-117 не можа и 20 години да изкара в експлоатация ! Тоя и той много добър ама не върши никаква работа. Су 35 ще му разкаже играта.

    Коментиран от #18

  • 17 Borislav Popov

    20 4 Отговор

    До коментар #12 от "Затова всеки ф22 е 140 милиона долара":

    А B-2 Spirit е $737 млн и пак не фърка ! Сигурно защото е още по добър и як . Сигурно е от бетон и отстоява на всякакъв вятър !
  • 18 русофи

    10 34 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Да точно тая гемия СУ-35 дето не става за конкуренция дори и на Рафала ,ще разкаже играта на Ф-22,който е най-добрия изтребител правен някога. :D Русоидите съвсем изтрещяхте.Иска ви се руските летящи тенджери да бъдат фактор ,но кочината изостава доста вече ,а до 10 години ще бъдат издухани и от китайската авиация.

    Коментиран от #19, #34

  • 19 Бай хой

    26 3 Отговор

    До коментар #18 от "русофи":

    Добъе , добър колко да е добър? От 50 броя 33 са успели да излетят за да избегнат урагана. Начи 17 не са били дори в състояние да првлетят празни до безопасна зона. А колко ли пък от останалите 33 са годни за бойни действия? Болшой резил за янките, марийките и други урви.
  • 20 ****

    22 2 Отговор
    Ами бетона им ако е омесен с кал,как няма да ги издуха,те и къщите им от дъски и при по силен вятър ги търсят в съседните щатове.
  • 21 Бах Ганьо

    14 3 Отговор

    До коментар #6 от "русия е джудже":

    Имаха 110 загубиха в катастрофи 17 и сега и тези нови няма да строят проекта е закрит още по времето на Буш младши Обама се опита да ги рестари но конгреса го спря

    Коментиран от #24

  • 22 next

    15 2 Отговор
    добре че е духнал ураган за да излетят ефф 22те. В този ред на мисли ми напомнят за детството когато чаках да задуха вятър за да вдигна хвърчилото.
  • 23 Киро Страпона

    12 3 Отговор
    Тия сатрапи да беа дошли в Златна Панега да виждат с къф цимен разполагаме, ми са са тръшкат, е се тръшкат колко щът.... Да си го заврът у Г**Т!
  • 24 ссссс

    12 22 Отговор

    До коментар #21 от "Бах Ганьо":

    Първо САЩ имат 186 броя Ф-22.Второ ,в статията пише абсолютна глупост и поредната такава на Росенчо.Изтребителите в хангара в никакъв случай не са били унищожени,а са от части повредени и ще бъдат поправени по най-бързия начин.При САЩ всичко е на най-високо и професионално ниво.Нещо което държава като Русия например ,неможе да си позволи.Колкото до това ,че са спрени от производство е вярно,но причината затова едно е ,че са доста скъпи и отделно ,че този изтребител е направен да бъде най-добрия и от него има 186 броя.Предвид факта ,че и до ден днешен няма изтребител който да му е дори малка конкуренция ,няма смисъл от по-нанатъшно производство и тези 186 броя са напълно достатъчни и спокойно може да се мине към производство на нова генерация изтребители.Около 2025г. най-вероятно ще се покаже проекта за новите изтребители на САЩ.

    Коментиран от #26, #29

  • 25 Воден дух

    20 2 Отговор
    Тея хамериканци една здрава барака не могст да построят да си скрият фърчилата,но иначе са много високо технологични о ръсят мозък на ляво и на дясно! Самият факт,че вятър а не нещо по-сериозно им е помлял толкова самолети е доста унизителен.

    Коментиран от #28

  • 26 Бай хой

    16 2 Отговор

    До коментар #24 от "ссссс":

    Стара ти е информацията. Вече са минус 17. А частично помлените са башка. И кат са на "толкова високо" ниво почему саде 33 от 50 са успели да се изнесат. И как пък най доброто и върховно се рсзпердушинва при най лекия повей на вятъра? И ся ко ши са бием само при тихо времи ли?
  • 27 Техника

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "цигански номера":

    Ма то бая счупен има още един ураган трябва да духне
  • 28 Гостилничаря

    5 7 Отговор

    До коментар #25 от "Воден дух":

    Приятел, ти май ураган не си виждал какви неща прави!? То къщи не могат да устоят, камо ли самолети!? Думата "вятър" може да има много значения.......
  • 29 Цанко

    2 5 Отговор

    До коментар #24 от "ссссс":

    Да го потвърдя! Започнахме маневра за излизане от порт Норфолк, влекачите вече на борда и продавахме по едно носово, траверсно и шпрингово въже на бака, когато видяхме, че влекачите се отдалечават! Боцмана пита по уоки токито капитана, какво става? Капитана отговори- Отказ от маневра! Оказа се, че втората рулева машина е излязла от строя- изгоряла платка на контролера! Извикаха американски специалисти и те се хванаха за главата- техника от 1979а година! Че пратихме имейл до БМФ за доставка на тая платка! Чакахме 4 дена да я доставят по DHL, янките я монтираха и тръгнахме! Пилота искаше всичко да е в изправност и може би, това ни спаси живота! Защото, когато излязохме от прикритието на Лабрадор, по курса ни се оказаха три щорма, които се обединиха в един голям ураган! Дегрийса по вертикала стигаше до 36 градуса, боцето казваше че мине ли 37 дегрийса, започва поворот оверкила! А товара беше един от най-големите коварните- жито, то има свойствата на течен товар- смества се ако има свободна повърхност! Тъй че, благодарен съм на янките за перфекционизма им!
  • 30 Т101

    11 3 Отговор
    Ф22 има 25 мегахерцови процесори.
    Проекта е от 80-те, а авиониката е замразена около 90-та година.
    И двете супер държави ползваха своя дивидент от мира поне 10 години, затова днес има едва 3 самолета от 5-то поколение, а масовите самолети са от 4-то. Вече трябваше да има 7-мо поколение при темповете между 50-та и 80-та.
    Ф22 е супер технологична реликва, която е конюнктурно съвременна, но технически принадлежи на времето преди близо 30 години.
    Освен това принадлежи на т.н. оръжия на страшния съд, вложен е теоретичният максимум в параметри, но не и в издържливост или евтина поддръжка.
    Да, малко са и ще стават още по-малко.

    Коментиран от #35

  • 31 Брахмапутра

    8 1 Отговор
    Поредната застрахователна измама! Или пък братята от СССР са предизвикали природната катаКлизма....
  • 32 hurricane Michael

    5 7 Отговор
    Никъде няма утвърдителна информация за точни брой повредени самолети, няма и снимки на унищожени такива. Сериозните източници чакат окончателния анализ за щетите, а ръсещите глупости се надцакват с цифри, за да е по-скандално. В Уики примерно се посочва цифрата 4, официални щатски източници казват, че щетите са по-малко от първоначалните предположения. Е, тук ние си знаем, че се залага винаги на скандалния максимум - 17-19 машини, което не е истина, но нищо, все пак това е единствения начин русофилките да се радват на загубени Раптори.
  • 33 Мозъка ти е джудже

    9 4 Отговор
    Дааа..толкова им са добри тия щайги че в Сирия един Ф-22 замерял 2 Су-24 тръгнали да си бомбардират пак, с светлинни примамки за ракети,пречейки им да следват посоката си. И какво станало,великия,божественния,страхотния,неповторимия,великия ви Ф-22 не разбрал как зад опашката му изненадващо се залепил Су-57 и попадайки на мушката му рязко маневрирал в ляво и изчезнал.. :) Ама идиоти като теб,могат само и единственно да си повтарят 2,3 думички наизуст като малоумни и си мислят че пишат умни неща видиш ли..!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 русофилска подлога

    2 8 Отговор

    До коментар #30 от "Т101":

    Не пиши глупости подлого.Системите на Ф-22 може да се ъпгрейдват до модерен вид ,като отделно има 22 слота за обновяване на данните.Това нещо е измислено отдавна ,да не мислиш ,че не са предвидени подобни неща ?
  • 36 незнайко

    2 0 Отговор
    ВСИЧКИТЕ ИМ БАРАКИ СА ЕДНАКВИ !!! Представям си как халетата рухват върху изтребителите . Сега да се смеем ли или да ги
    оплакваме ???
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.