Отидете към основна версия

3 245 21

Тръмп и Путин така и не си говориха в Париж (СНИМКИ)

  • владимир путин-
  • доналд тръмп-
  • париж-
  • кремъл

Според Дмитрий Песков двамата президенти само са се поздравили по време на лидерския обяд

Президентите на Русия и на САЩ - Владимир Путин и Доналд Тръмп, така и не успяха да проведат разговор в Париж, където бяха гости на честването на 100-годишнината от края на Първата световна война, констатира ВВС.

Британската медия напомня, че само преди няколко седмици се предвиждаше двустранна среща във френската столица. Лично съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън посети Русия, за да координира събитието.

Помощникът на Путин по международните въпроси Юрий Ушаков и заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков уверяваха, че става дума за пълноценна среща, а не за размяна на реплики "на крака".

Впоследствие Болтън се изказа предпазливо, като предположи, че срещата ще е кратка, а основната й цел - размяна на мнения по ракетния договор, който смятат да напуснат.

В началото на седмицата самият Тръмп заяви, че не е сигурен дали в Париж ще има пълноценна среща и обеща да проведе преговори с Путин по време на форума на G-20 в Буенос Айрес.

Въпреки това, до последния момент - сутринта на 11 ноември, агенция "Новости" твърдеше, че Тръмп и Путин ще обсъдят в Париж евентуална ядрена сделка.

В действителност обаче, по думите на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, двамата президенти само са се поздравили по време на лидерския обяд, а после са си казали "довиждане". Той допълва, че не са обсъждани никакви теми.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: