Отидете към основна версия

5 570 100

Русия: Очакваме нови неадекватни действия от САЩ

  • русия-
  • сащ-
  • сергей лавров-
  • неадекватни

САЩ имат разрушителен подход към нас, обявиха в Москва

Снимка: БТА/ AP

Действията на САЩ говорят за това, че от Вашингтон може да се очакват нови неадекватни ходове по отношение на Русия. Това каза министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров на общо събрание на Руския съвет по външните въпроси, предава ТАСС.

„Американският естаблишмънт, живеещ с идеята за собствената си изключителност, продължава да назначава противници и съперници, най-вече сред държавите, провеждащи независима външна политика. При това на всички вече е ясно, че от Вашингтон е напълно възможно да се очакват нови неадекватни действия, включително и по руско направление, където всички ходове на президента Тръмп за изграждане на устойчиви, нормални канали на взаимодействие с Москва по най-острите проблеми на съвременния свят се блокират от тези, които искат да продължат и развият заложения още при предишната администрация на Барак Обама разрушителен подход към отношенията с нашата страна“, подчерта руският външен министър.

„Оставаме с впечатление, че през последния четвърт век американците, а и някои други западни колеги, напълно забравиха основите на дипломацията и загубиха културата на диалог и консенсус. В резултат ставаме свидетели на опасна милитаризация на външнополитическата мисъл“, обърна внимание Лавров.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Путин към САЩ: Ще ви отговорим!

    Руският президент Владимир Путин обсъди с високопоставени лица от военното си ведомство възможното излизане на Съединените американски щати от Договор ...
    19.11.2018
    25 546
    92