Отидете към основна версия

6 793 177

Порошенко: Затворете пристанищата за руски кораби

  • русия-
  • украйна-
  • кораби-
  • санкции

Да бъдат засилени антируските санкции

Снимка: АР/БТА

Необходимо е американските и европейски пристанища да бъдат затворени за руски кораби. „Русия блокира преминаването на морски съдове в Керченския проток и това води до сериозни икономически последствия за Украйна. Европейският съюз не може да приеме това”, каза украинският президент Петро Порошенко в интервю за Fox News.

В тази ситуация на руските кораби трябва да им бъде забранено влизането в американски и европейски пристанища е мнението на Порошенко. Той добави, че Киев е готов да координира действията си по този въпрос със своите партньори. Украинските власти призовават Запада да увеличи антируските санкции след инцидента в Керченския проток.

На 25 ноември три украински кораба нарушиха границите на Русия в Черно море. След това са извършвали опасни маневри и не са се подчинили на законните изисквания на руските власти, припомня агенция ТАСС. В резултат нарушителите са били задържани. Сред тях е имало 24 военни, към които е предявено обвинение за незаконно преминаване на държавна граница.

Киев обвини Москва в агресия и въведе военно положение в десетки области.

Руският президент Владимир Путин окачестви ситуацията като „предварително планирана провокация”, свързана с ниския рейтинг на Порошенко на президентските избори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: