Отидете към основна версия

17 820 155

Стотици руски танкове на украинската граница

  • украйна-
  • русия-
  • танкове-
  • граница

Данните са от Google Earth

Стотици руски танкове се намират на границата с Украйна. Това показват спътникови снимки на Google Earth. Те са направени в края на ноември и могат да бъдат видени в Twitter от Defence Blog. Украинското министерство на отбраната предупреди, че ракетните комплекси в Крим са заплаха за цяла Европа.

Танковете, заснети от Google Earth, са разположени в Ростовска област, на 18 км от границата с Украйна. Повечето от тях са Т-64 и Т-62М. Там има и няколко хиляди военни камиона.

По-рано медиите съобщиха, че на Керченския мост е забелязана колона с руска военна техника, пътуваща към окупирания Крим. Постоянно има и информации за разполагане на ракетни комплекси „Искандер” на територията на Крим в района на украинската граница.

„Ракетните комплекси, разположени в Крим, поставят под заплаха половин Европа при положение, че Русия нарушава Договора за ракетите с малък и среден обсег”, каза Вадим Скибицки, представител на Главното управление на разузнаването към украинското министерство на отбраната. Става дума за цяла Източна Европа. „Дори само теоретично, над 500 км вече е нарушение на Договора. Всички страни от Източна Европа - Словакия, Полша, Чехия, България - се намират под прицела на тези стратегически въоръжения ", допълва той.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: