Отидете към основна версия

22 Декември, 2018 19:41, обновена 22 Декември, 2018 19:41 25 719 96

В Украйна внесоха законопроект за обявяване на война на Русия

  • украйна-
  • русия-
  • върховна рада-
  • виталий куприй

Автор на инициативата е депутатът Виталий Куприй

Снимка: БГНЕС

Във Върховната Рада на Украйна в петък, 21 декември, е бил регистриран законопроект за обявяване на война на Русия.

Информацията за документа е публикувана на официалния портал на украинския парламент. Това съобщават korrespondent.net и други киевски медии, цитирани от световните агенции.

По-конкретно в парламента е регистриран проект на постановление №9442 за Обръщение на Върховната Рада към президента на Украйна относно обявяването на война, скъсване на дипломатическите отношения и прекъсване на транспортните връзки с Руската Федерация.

Автор на законодателната инициатива е депутатът, избран от листата на Блока на Петро Порошенко, а днес безпартиен и независим народен избраник Виталий Куприй. По-рано Куприй е бил съветник на днепропетровския губернатор и олигарх Игор Коломойски и член на партията Укроп.

В Украйна продължава да е в сила въведеното в осем области военно положение, извършва се предислокация на военни части и подразделение към брега на Азовско море и руската граница.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Край на военното положение в Украйна

    Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви официално прекратяване на действието на военното положение в страната. „Днес в 14.00 ч. се прекратя ...
    26.12.2018
    3 793
    42
Новини по държави: