Отидете към основна версия

8 961 28

Американски военни се извиниха за нелепа шега, няма да "пускат" ядрена бомба

  • ядрена бомба-
  • пентагон-
  • сащ

Нелепият туит на Пентагона беше изтрит бързо и заменен от официално извинение

Снимка: Shutterstock

Стратегическото командване на САЩ, което е отговорно за ядрения арсенал на Америка, се извини за съобщение в официалния си профил в Twitter, в което казва, че е готово да "пусне нещо много, много по-голямо" от топката на "Таймс Скуеър" в Ню Йорк. Първото съобщение, публикувано малко преди Нова година, гласеше, че ако някога има нужда, ще пусне нещо по-голямо от топката на "Таймс Скуеър".

Съобщението беше "оцветено" с видеоклип, показващ стратегически бомбардировач В-2, който хвърля бомби, пише БГНЕС. Бързо обаче туитът беше изтрит и беше пуснато официално извинение.

Традицията с "падането на топката" на "Таймс Скуеър" започва през 1907 г. и се състои в това, че ярко осветена топка на специален стълб се спуска на 43 метра в 60-те секунди преди полунощ, за да остане в покой, когато започва новата година. Инцидентът предизвика възмущение онлайн. Бившият шеф на американската служба за правителствена етика Уолтър М. Шауб-младши написа: "Що за маниаци управляват тази страна?" Джо Сиринчоне, автор на "Ядрените кошмари, осигуряване на света преди да е станало късно", каза: "В началото не вярвах, че това може да е реално. Но беше".

Стратегическото командване е едно от 10-те обединени командвания в министерството на отбраната на САЩ. То е базирано във военновъздушната база "Офът" в Небраска. Мотото на командването е "Мир е нашата професия", който също е бил използван в хаштаг формата в противоречивия туит.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини