Отидете към основна версия

8 055 48

Тайван отговори на Си Дзинпин с демонстрация на противокорабна ракета (ВИДЕО)

  • ракета-
  • hsiung feng-3-
  • тайван

Hsiung Feng-3 поразява цели на разстояние между 30 и 400 километра

Тайванският флот публикува кадри от учения, включващи уникални свръхзвукови ракети, способни да предпазват от китайските разрушители и други военни кораби. Това стана няколко часа преди речта на китайския президент Си Дзинпин, в която той отново подчерта целта на Пекин за обединение с Тайван, пише atimes.com.

Във видеоклип, публикуван на фейсбук-акаунта на Флота, се вижда, че противокорабната ракета Hsiung Feng-3 се изстрелва от футуристичен "Tuo Chiang" стелт корвет.

Hsiung Feng-3 се базира на дизайна на интегрирана ракетна машина с твърди и течни горива и е известна с гъвкавостта си на работа, тъй като може да се използва за цели между 30 и 400 километра.

Това е последната интеграция в семейството ракети, разработена за първи път от Тайван през 70-те години на миналия век. На базата на своите съвременни възможности за електронно противодействие и усъвършенствани радарни способности, ракетата може да проникне в защитата на вражеския кораб, когато се движи със свръхзвукови скорости до Mach 3.0. Той също така разполага с бронебойна бойна глава, която генерира огромна разрушителна сила, способна да унищожи отбранителната система на кораба-мишена.

Ракетата беше официално показана по време на парада на Националния ден на Тайван през 2007 г. и оттогава бе позиционирана на борда на фрегатите от класа на Лафайет / Кан Динг, фрегатите от клас Ченг Кунг, корветите от клас Туо Чианг, както и патрулните бойни кораби от клас Джин Чианг.

През септември 2018 г. Jane's Defense Review разкри, че Тайван вече е започнал работа по нова ракета Hsiung Feng, разработена по модел от трето поколение, с акцент върху подобряването на способността за оцеляване, обхват и полезен товар.

В същото време ракетният щит на Тайван също е подкрепен от Hsiung Feng-2E, местната тактическа ракета тип "земя-повърхност", моделирана от американската серия Tomahawk с обхват от 600 км и способна да удря цели в китайската провинция Фудзиен. Също така в процес на разработка е и новият вариант на AIM-9 Sidewinder, който е универсална, инфрачервена самонасочваща се ракета от въздух-въздух, доставена от САЩ.

Тайван също се стреми да подобри местно изградената си ракета „въздух-въздух“ Тиен Чиен, ракетата „земя-въздух“ Тиен Кунг и противокорабната ракета „Хсиунг Фенг“, с акцент върху оперативните им удари.

През 2017 г. медиите на острова цитираха генерал-лейтенант, отговарящ за планирането на операциите, който заяви, че ракетите на страната могат да ударят китайски цели на 1 500 км.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тайван с военни учения

    Въоръжените сили на Тайван започват първи военни учения за годината през следващата седмица, съобщи South China Morning Post. Ученията ще се провед ...
    11.01.2019
    1 934
    5