Отидете към основна версия

11 201 138

Израел потвърди: Ние ударихме Дамаск

  • израел-
  • сирия-
  • иран-
  • дамаск-
  • бенямин нетаняху

Нетаняху обяви, че израелската авиация е нанесла удар по иранските оръжейни складове

Снимка: Shutterstock

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че израелската авиация е нанесла в петък удар по "ирански оръжейни складове" на международното летище в сирийската столица Дамаск, съобщи ТАСС.

"Преди 36 часа нашата авиация атакува ирански складове, пълни с ирански оръжия на международното летище в Дамаск", заяви Нетаняху на седмичното заседание на правителството.

"Израелските отбранителни сили стотици пъти са атакували цели на Иран и "Хизбула". Последните удари доказват, че ние сме твърдо решени да действаме против Иран в Сирия", добавил Нетаняху, цитиран от израелското радио "Кан".

Вчера сирийската държавна информационна агенция САНА съобщи, че израелски самолети са изстреляли ракети срещу Дамаск в петък през нощта, при което системата за противовъздушна отбрана се е задействала и е свалила повечето от тях.

"Резултатите от агресията бяха ограничени до удар по един от складовете на летището на Дамаск", заяви сирийски военен представител.

По данни на телевизия "Ал Хадас" израелските самолети атакували ирански военни складове в района на столичното летище, използвани от "Хизбула", която воюва на страната на сирийската правителствена армия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини