Отидете към основна версия

1 571 5

Сега е момента за предсрочни избори в Сърбия

  • сърбия-
  • министър-
  • избори

Според Расим Ляич има причини за предсрочен вот

Снимка: БГНЕС/EPA

Сега е времето в Сърбия да бъдат проведени парламентарни избори. Това заяви сръбският министър на търговията и туризма Расим Ляич, цитиран от B92.

Ляич е и вицепремиер в правителството на Ана Бърнабич. Според него има две основни причини, които да обяснят нуждата от предсрочни избори.

„Аз мисля, че правителството трябва да има широка обществена подкрепа, за да може да реши въпроса с Косово. Сега има големи протести, които демонстрират бойкот към правителството. Мисля, че трябва да постъпим нормално. В нормалните държави едно правителство си отива или идва на власт с пускане на бюлетини“, заяви Ляич.

Мандатът на това правителство изтича през 2020 г. Според Ляич въпросът за предсрочни избори трябва да бъде решен от президента Александър Вучич.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Опозицията обяви война на президента

    Най-големият опозиционен блок в Сърбия започна бойкот на националния и местните парламенти в проява на солидарност с протестите срещу президента Алекс ...
    11.02.2019
    1 934
    8
  • Сърбите отново протестират

    Голям протест срещу сръбското правителство се проведе в Белград в събота вечер, съобщи B92. Демонстрациите започнаха още в петък в цялата страна. В ...
    10.02.2019
    1 530
    12
Новини по държави: