Отидете към основна версия

6 683 72

НАТО отговори на заплахите на Путин

  • нато-
  • владимир путин-
  • русия

Организацията обяви, че е готова защитава всички свои членове

Снимка: Shutterstock

НАТО осъди като неприемливи заплахите на руския президент Владимир Путин, съобщи France 24.

По-рано днес Путин заяви, че ако НАТО продължат да разполагат въоръжение в Европа, неговата страна ще разположи ракети срещу САЩ и западните столици. Има съмнения, че САЩ може да разположат нови ракети в Европа, след като се оттеглиха от споразумението за премахване на ядрените ракети със среден обсег.

„Руските заявления са неприемливи. Ние призоваваме Русия да се съсредоточи върху подновяването на споразумението за премахване на ракетите със среден обсег. НАТО е отбранителен съюз, който е готов да защитава своите членове от всяка заплаха. Ние не искаме нова надпревара във въоръжението. Съюзниците многократно призоваха Русия да унищожи своите ракети със среден обсег“, заяви представител на групата.

САЩ многократно обвиняваха Русия, че нарушава споразумението. През миналия месец те се оттеглиха от споразумението, заради руските нарушения, което бе последвано и от руско оттегляне от договора.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг вече на няколко пъти заяви, че групата няма да разположи нови наземни ядрени оръжия в отговор на действията на Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини