Отидете към основна версия

10 773 126

Вижте къде работи дъщерята на Песков

  • лиза пескова-
  • кремъл-
  • русия-
  • европейски парламент-
  • стаж-
  • елизавета пескова-
  • дъщеря

Дъщерята на дясната ръка на Путин работи в Европейския парламент

Елизавета Пескова, дъщерята на говорителя на Владимир Путин - Дмитрий Песков, е на стаж в Европейския парламент. Тя работи в екип на евродепутат, който е бил в редиците на крайнодясната френска партия на Марин льо Пен - „Национален фронт“.

Лиза Пескова е била назначена с договор, изготвен от Европарламента, и е в екипа на френския евродепутат Емрик Шопрад от партията на Марин льо Пен. През последните няколко години младата Пескова учи и живее в Европа. 21-годишната Елизавета обаче има достъп до срещи при закрити врата и документи на институцията. Това е втори такъв стаж за студентката. В Европейския парламент вече се зародиха опасения, че стажантката представлява риск за сигурността, имайки предвид отношенията между Кремъл и ЕС, особено през последните години.

Позицията на Пескова ѝ дава пълен достъп до помещенията и базите данни на Европейския парламент, включително вътрешната компютърна мрежа на институцията. Пескова е много популярна в социалните мрежи, като в Инстаграм има над 78 хиляди последователи. Тя е от първия брак на говорителя на Кремъл с Екатерина Солоцинска, която е внучка и дъщеря на съветски дипломати. Двамата се оженили през 1994 г. и се развели през 2012 г. Известно време Солоцинска оглавявала Руския център за наука и култура в Париж.

„Да, Елизавета Пескова е дъщеря на говорителя на Кремъл“, каза Шопрад, цитиран от Клуб Z. И допълни, че тя е стажантка в неговия офис. Но е назначена не от него, а с договор, изготвен от Европарламента. Лиза е назначена като студентка по право, специализирана в изучаването на европейските институции. Пескова е назначена в кабинета на Шопрад през ноември 2018 г. с три месечен договор, който този месец е бил продължен с още толкова. Вероятно след изтичането на този срок той ще бъде продължен още.

Шопрад е член на комисиите на ЕП по външни работи и по сигурност и отбрана. Той участва в екипа медународни наблюдатели на референдума в Крим след анексирането на полуострова от Русия, обявен от Общото събрание на ООН и близо 100 държави за недействителен. Според евродепутата обаче референдумът е законен. Емрик Шопрад е избран като представител на „Националния фронт“ на Марин льо Пен. Той е напуснал партията през 2015 година, пише "Свободна Европа".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини