Отидете към основна версия

4 514 65

Новите санкции удрят лично Путин и обкръжението му

  • сащ-
  • русия-
  • санкции-
  • владимир путин

Предполага се, че очакваният доклад за активите на руския президент няма да бъде засекретен

Снимка: БГНЕС/EPA

Американският конгрес публикува обновен вариант на DASKA - законопроекта за защита на сигурността на САЩ от агресията на Кремъл, съобщават американските медии.

Документът съдържа текстове за укрепване на НАТО, борба с международната киберпрестъпност и въвеждане на нови санкции срещу Русия.

Обновената версия на законопроекта е внесена в Сената на 13 февруари. CNS News посочва, че актуализираният вариант на DASKA ще засегне управляващите в Москва и ключови сектори на руската икономика.

Освен това със законопроекта се възлагат редица ангажименти на американските спецслужби.

В документа се посочва например, че в рамките на 180 дни от влизането му в сила, директорът на националното разузнаване Дан Коутс трябва да представи пред Конгреса подробен отчет за личните активи и капиталите на руския президент Владимир Путин.

Докладът трябва да включва информация за източниците на неговите доходи, както и тези на членовете на семейството му, включително "инвестиции, банкови сметки, дялове от уставни капитали".

Освен това Конгресът ще очаква информация за високопоставени чуждестранни политици и олигарси, поддържащи близки контакти с Путин.

Предполага се, че докладът за активите на Путин няма да бъде засекретен, но е възможно да включва раздел, който няма да е публично достъпен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Вижте къде работи дъщерята на Песков

    Елизавета Пескова, дъщерята на говорителя на Владимир Путин - Дмитрий Песков, е на стаж в Европейския парламент. Тя работи в екип на евродепутат, койт ...
    26.02.2019
    10 774
    126
  • Путин никога не е заплашвал САЩ

    Руският президент Владимир Путин никога не е заплашвал САЩ с ракетно нападение. Това заяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков, цитира ...
    25.02.2019
    2 550
    81
  • Путин чака своята четвърта епоха

    Посланието на руския президент Владимир Путин от 20-ти февруари се оказа най-непопулярното сред руснаците за последните пет години, съобщи Интерфакс. ...
    22.02.2019
    4 062
    52