Отидете към основна версия

3 229 41

Историческо! "Дракон"-ът се скачи с Международната космическа станция

  • дракон-
  • наса-
  • спейс екс

НАСА окачестви събитието като начало на нова епоха в космическите полети

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Космическият кораб "Дракон" на компанията "Спейс Екс" успешно се скачи с Международната космическа станция (МКС), съобщи CNN. По този начин американската компания се доближи до целта си да изпрати хора в космоса.

От компанията на предприемача Илон Мъск оповестиха, че това успешно скачване е първото за космически кораб за търговски полети, проектиран за екипаж. "Дракон" бе изстрелян вчера с ракета "Фалкон" от космическия център "Кенеди" във Флорида. Мисията без екипаж дава възможност на "Спейс Екс" да покаже, че може да построи космически кораб, който да отведе хора в космоса.

Корабът ще остане 5 дни скачен за орбиталната станция, преди да се върне на Земята следващия петък.

"Тестовият полет е много важен. Готвим се да изпратим американски астронавти с американски ракети в космоса от американска територия за пръв път, откакто бяха преустановени полетите на совалки през 2011 г.", заяви наскоро директорът на НАСА Джим Брайдънстайн.

Шефът на НАСА окачестви събитието като начало на нова епоха в космическите полети. "Със скачването на "Дракон" на "Спейс Екс" с МКС започва нова епоха в космическите полети. Поздравявам всички с този исторически успех, който ни доближава до целта американски астронавти да използват американски космически кораби."

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини