Отидете към основна версия

836 3

Няма планове за импийчмънт срещу Тръмп

  • доналд тръмп-
  • импийчмънт-
  • нанси пелоси

Нанси Пелоси заяви, че за започването на такава процедура са нужни неоспорими доказателства

Снимка: БГНЕС/EPA

Демократите нямат намерение да започват процедура по импийчмънт срещу президента на САЩ Доналд Тръмп. Това заяви председателят на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси, цитирана от радио „Свободна Европа“.

Според нея подобно решение може да бъде взето, само ако се появят нови неоспорими доказателства срещу президента. В момента продължава разследването за руска намеса в последните американски президентски избори.

„Мисля, че процедура по импийчмънт ще предизвика прекалено голямо разделение в обществото. Трябва да се появи много убедително доказателство, което да доведе до всеобща подкрепа. Не мисля, че трябва да тръгваме по този път. Трябва да пазим единството“, заяви Пелоси.

Вече няколко конгресмени от Демократическата партия поискаха отстраняването на Тръмп. Те твърдят, че неговите действия за възпрепятстване на разследването дават основание за отстраняване.

От Камарата на представителите вече обявиха, че започват мащабно разследване срещу предизборния щаб на президента Тръмп.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Белият дом: Тормозят Тръмп. Позор!

    Говорителката на Белия дом Сара Сандърс остро разкритикува демократите и разследванията от конгресни комисии срещу президента Тръмп, наричайки ги позо ...
    05.03.2019
    1 505
    7
  • Конгресът: Тръмп, какво си говорихте с Путин?

    Три комисии на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ искат Белият дом и Държавният департамент да им предоставят информация за неофициалните ...
    05.03.2019
    2 413
    14