Отидете към основна версия

3 888 37

САЩ и Румъния срещу руската агресия в Черно море

  • черно море-
  • нато

НАТО обсъжда разширяване на военното присъствие в региона

Снимка: БГНЕС/EPA

Американският държавен секретар Майк Помпео е обсъдил "руската агресия" в Черно море с румънския министър на външните работи Теодор Мелешкану, който е на посещение във Вашингтон, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на прессекретаря на Държавния департамент Робърт Паладино.

"Те обсъдиха тясното сътрудничество в областта на сигурността с Румъния, верен съюзник в НАТО, който изпълнява своите задължения относно разходите за отбрана, както и проблемите, пред които се изправя НАТО по източната си граница. В частност, те разговаряха за руската агресия в Черно море и за ролята на Румъния в съдействието за сигурността и стабилността в региона на Черно море", заяви дипломатът.

По думите му външните министри също така са обсъдили "важността на усилията на Румъния в борбата срещу корупцията, която подкопава демократическите институции и способства за злонамерени влияния от страна на противниците".

По-рано постоянният представител на САЩ в НАТО Кей Бейли Хътчисън съобщи, че външните министри на алианса ще обсъдят на среща във Вашингтон на 3 и 4 април разширяването на военното присъствие на НАТО в Черно море.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини