Отидете към основна версия

2 801 24

Мадуро иска парите на Венецуела от Португалия

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • португалия

Той настоява на страната му да бъдат върнати над $ 1 млрд.

СЗнимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Венецуела настоя правителството на Португалия да освободи държавни пари, които са били задържани от нея, съобщи „Спутник“.

Николас Мадуро се обърна към президента на САЩ Доналд Тръмп и върховния представител на външната политика на ЕС Федерика Могерини, като ги призова да отблокират задържани венецуелски средства. Към този момент Португалия е задържала около $ 1.7 млрд.

„Португалия ни ограби и ни взе парите, с които купуваме лекарства и храна. Призовавам протугалското правителство да освободи тези средства. Защо ни вземат парите? Те са наши“, заяви Мадуро.

Той заяви, че опитът на САЩ да внесат хуманитарна помощ във Венецуела преди два месеца е представлявал политическо шоу. През вчерашния ден започна хуманитарна мисия в страната на Червения кръст.

Мадуро обяви, че е поискал помощта, за да може страната му да получи продукти от първа необходимост. Той припомни, че всеки месец страната му получава големи пратки с помощи от Русия, Беларус, Индия, Иран и Китай.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • САЩ няма да правят компромиси с Мадуро

    Ще използваме всички възможни лостове, за да изолираме президента на Венецуела Николас Мадуро. Това заяви държавният секретар на САЩ Майк Помпео, цити ...
    15.04.2019
    2 742
    24
  • Мадуро: Думите на Пенс смърдят

    Президентът на Венецуела Николас Мадуро осъди думите на американския вицепрезидент Майк Пенс на заседанието на Съвета за сигурност на ООН, предаде &qu ...
    11.04.2019
    2 882
    12